Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Lasagne med chili, cottage cheese och bladspenat

Supersmaskig lasagne med chili, cottage cheese och bladspenat. Enkel och snabb att laga, perfekt som middagsmat i veckan och som matlåda dagen därpå.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten och krama ur vattnet.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Blanda pastasåsen med bladspenat och koka 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Ta från värmen och rör ner cottage cheese. Varva tomatröran med lasagneplattorna i en smord ugnssäker form (ca 25 x 30 cm, för 4 port), börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera lasagnen med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut cottage cheese mot laktosfri cottage cheese.
Gör äggfri: använd äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fryst bladspenat
  • 2 förp pastasås chili (à ca 400 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen peppar
  • 500 g cottage cheese
  • 10 lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven ost (1 1/2 dl motsvarar ca 60 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2181 kJ / 521 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer