UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Enkel ost- och skinkpaj

Paj mitt i veckan? Jajjemen! Tack vare den färdiga pajdegen går denna middag snabbt att göra, och du fyller den med skinka, ost och en äggstanning. Medan pajen gräddas färdigt i ugnen skär du upp tomaterna i klyftor (eller valfri form). Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Lägg i skinka och ost. 
  3. Blanda ägg, mjölk och peppar och häll i formen. 
  4. Grädda pajen mitt i ugnen tills den stelnat, ca 35-40 minuter. 
  5. Skär tomaterna i klyftor. 
  6. Servera pajen med tomaterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Tips

Krydda äggstanningen med 1 tsk torkad timjan eller oregano och 2 msk chilisås (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • 360 g strimlad rökt skinka
  • 2 dl riven ost
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
  • 2 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 587 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept