Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Tacopaj med majs

Paj med tacosmak, kan det bli bättre? Pajen gör du av färdig pajdeg. Färsen blandas med majs och med färdig kryddmix hittar du rätt i smaken direkt. På under 45 minuter har du en riktigt god tacopaj att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel och förgrädda den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Låt majsen rinna av.
  4. Bryn färsen i oljan i en stekpanna.
  5. Krydda färsen med tacokrydda, rör ner tomatpuré, vatten och majs och låt det bli varmt.
  6. Fyll pajskalet med färsen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen och kryddmixen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är exkl sallad.

Tips

Servera gärna med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kyld pajdeg
  • 340 g majskorn
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
  • 1 dl riven ost
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2669 kJ / 638 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer