Enkel köttfärspaj

Mumsig köttfärspaj som blir extra lätt att laga med den smidiga pajdegen som du rullar ut. Krydda färsen med oregano, pastasås med vitlök och söta majskorn för extra god smak. Låt pajen svalna något innan du serverar den med krispig isbergssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg (gärna fullkorn)
1 förp majskorn (à 340 g)
500 g blandfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 förp pastasås med vitlök (á 390 g)
4 ägg
1/2 isbergssalladshuvud
För alla
Kontrollera noga innehållet i pajdegen och pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör så här
Tips
Byt ut kryddorna mot en påse tacokrydda (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2938 KJ / 704 kCal
Fett43 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Kommentarer
Helt ok, kryddade på lite mer och hade ost över.
Emelie
2022-01-24Ingen bra pajdeg ,tyvärr. Annars ett bra recept
Emma
2022-01-22Aldrig mer denna paj, den smakade väldigt konstigt och var inte alls god. Hade nog varit mycket godare om det bara hade varit köttfärs i
Jesper
2022-01-14