Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Enkel köttfärspaj

Mumsig köttfärspaj som blir extra lätt att laga med den smidiga pajdegen som du rullar ut. Krydda färsen med oregano, pastasås med vitlök och söta majskorn för extra god smak. Låt pajen svalna något innan du serverar den med krispig isbergssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port).  
  3. Låt majsen rinna av.
  4. Bryn färsen i oljan i en stekpanna.
  5. Krydda färsen med kryddorna, rör ner pastasåsen och majsen. Låt det bli varmt. Ta av pannan från värmen och rör ner äggen.
  6. Fyll pajskalet med färsen och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Skär salladen i bitar.
  8. Servera pajen med sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen och pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Tips

Byt ut kryddorna mot en påse tacokrydda (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kyld pajdeg (gärna fullkorn)
  • 340 g majskorn
  • 500 g blandfärs
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 4 ägg
  • 1/2 isbergssalladshuvud
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2938 kJ / 704 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer