Enkel köttfärspaj

Mumsig köttfärspaj som blir extra lätt att laga med den smidiga pajdegen som du rullar ut. Krydda färsen med oregano, pastasås med vitlök och söta majskorn för extra god smak. Låt pajen svalna något innan du serverar den med krispig isbergssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg (gärna fullkorn)
1 förp majskorn (à 340 g)
500 g blandfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 förp pastasås med vitlök (á 390 g)
4 ägg
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2938 KJ / 704 kCal
Fett43 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Kommentarer
Kan man göra detta utan ägg? Har en son med allergi nämligen :)
Elina
2025-03-04Hej Elina! Det kan du göra, byt ut äggen mot 150 g riven ost som du blandar ner färs såsen. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-03-05Mycket god paj! Jag gillar hetta så jag tillsatte lite finhackad inlagd jalapeño i färsen och hade även på lite riven ost på toppen. Kommer absolut att göras igen!
Hanna
2024-03-19Helt ok, kryddade på lite mer och hade ost över.
Emelie
2022-01-24