Getost- och spenatpaj med kikärtor
Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
450 g fryst bladspenat
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
170 g getost
Äggstanning
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 msk pesto soltorkad tomat
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
250 g körsbärstomater
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3309 KJ / 793 kCal
Fett47 g
Salt4 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god paj, använde bara ett paket kikärtor men ca 200 g getost. Gjorde egen pajdeg med 75 g smör, 2,5 dl vetemjöl och 0,75 dl naturell kvarg, lät pajdegen vila och förgräddade innan fyllningen gräddade. Denna kommer vi göra fler gånger.
Marie
2022-02-20Jag tyckte det var för mycket kikärtor, nästa gång tar jag bara ett paket och byter ut resten mot något annat :) Annars god och matig paj!
Sandra
2020-12-01Ny favorit!
Siri
2020-04-26