Getost- och spenatpaj med kikärtor

11
3
Getost- och spenatpaj med kikärtor

Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Getost- och spenatpaj med kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

1
gul lök
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
450 g
fryst bladspenat
2
förp kokta kikärter (à 380 g)
170 g
getost

Äggstanning

4
ägg
1 1/2 dl
mjölk
4 msk
pesto soltorkad tomat
1 tsk
oregano
1 tsk
salt
2 krm
peppar
250 g
färsk pajdeg (gärna fullkorn)
250 g
körsbärstomater
1
kruka krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och pajdegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gärna en vinägrett till tomaterna och salladen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Sandra

12/1/2020

Jag tyckte det var för mycket kikärtor, nästa gång tar jag bara ett paket och byter ut resten mot något annat :) Annars god och matig paj!

Siri

4/26/2020

Ny favorit!

Elin

3/23/2020

God paj. Förgrädda pajskalet så blir det godare. Smakar väldigt mycket getost (om man gillar det annars halvera).

Näringsvärde per portion

Energi 3309 KJ / 793 kCal
Fett 47 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept