Getost- och spenatpaj med kikärtor

18
4
Getost- och spenatpaj med kikärtor

Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Getost- och spenatpaj med kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
450 g fryst bladspenat
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
170 g getost

Äggstanning

4 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 msk pesto soltorkad tomat
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
250 g körsbärstomater
1 kruka krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och pajdegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Gör så här

Tips

Blanda gärna en vinägrett till tomaterna och salladen.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Marie

2022-02-20

Mycket god paj, använde bara ett paket kikärtor men ca 200 g getost. Gjorde egen pajdeg med 75 g smör, 2,5 dl vetemjöl och 0,75 dl naturell kvarg, lät pajdegen vila och förgräddade innan fyllningen gräddade. Denna kommer vi göra fler gånger.

Sandra

2020-12-01

Jag tyckte det var för mycket kikärtor, nästa gång tar jag bara ett paket och byter ut resten mot något annat :) Annars god och matig paj!

Siri

2020-04-26

Ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 3309 KJ / 793 kCal
Fett 47 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden