UNDER 45 MIN | Medel

Getost- och spenatpaj med kikärtor

Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en stekpanna, pressa i vitlöken. Sänk värmen, krama ur vätskan från spenaten och tillsätt den.
  4. Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Bryt getosten i bitar.
  6. Äggstanning: Blanda äggen med mjölken, tomatpeston samt oregano, salt och peppar.
  7. Lägg ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  8. Lägg spenat och kikärtor i pajskalet. Häll på äggstanningen och strö över getosten. Grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 20 minuter.
  9. Skär tomaterna i halvor och salladen i bitar och servera till pajen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och pajdegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Tips

Blanda gärna en vinägrett till tomaterna och salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 170 g getost
Äggstanning
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 msk pesto soltorkad tomat
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka krispsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3309 kJ / 793 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept