Spaghetti med vitlöksstekta räkor
Denna ljuvliga pastarätt med inspiration från den spanska medelhavskusten är både busenkel att tillaga och underbart god. Den korta tillagningstiden gör att alla råvaror kommer till sin rätta såväl smak- som texturmässigt. De havssalta räkorna och krispiga haricot vertsen harmonierar med tomaternas syrliga sötma. Strö över persilja, nymald svartpeppar, salt och dröm er bort till sol och värme.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017
Ingredienser
4 portioner
3 tomater
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
4 port spaghetti
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 450 g)
1 msk olja
400 g frysta skalade räkor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1751 KJ / 419 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod!!
Amanda
2020-04-09Jättegod, smakrik och enkel!
Agneta
2019-01-20Smakmässigt bra, men räkorna klarade inte riktigt behandlingen tyckte vi (blev sega). Nästa gång tinar vi räkor, skalar dem själva och fräser på som allra hastigast bara.
Linn
2017-03-12