Spaghetti med vitlöksstekta räkor

41
6 Klimatsmart
Spaghetti med vitlöksstekta räkor

Denna ljuvliga pastarätt med inspiration från den spanska medelhavskusten är både busenkel att tillaga och underbart god. Den korta tillagningstiden gör att alla råvaror kommer till sin rätta såväl smak- som texturmässigt. De havssalta räkorna och krispiga haricot vertsen harmonierar med tomaternas syrliga sötma. Strö över persilja, nymald svartpeppar, salt och dröm er bort till sol och värme.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Spaghetti med vitlöksstekta räkor

Ingredienser

4 portioner
3
tomater
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
4
port spaghetti
1/2
påse haricots verts (à 450 g)
1 msk
olja
400 g
frysta skalade räkor
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
vatten
-
salt och peppar

För alla

Ätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Amanda

4/9/2020

Supergod!!

Agneta

1/20/2019

Jättegod, smakrik och enkel!

Linn

3/12/2017

Smakmässigt bra, men räkorna klarade inte riktigt behandlingen tyckte vi (blev sega). Nästa gång tinar vi räkor, skalar dem själva och fräser på som allra hastigast bara.

Näringsvärde per portion

Energi 1751 KJ / 419 kCal
Fett 8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept