Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sopa seca de verduras

Sopa seca de verduras är en god maträtt på långkornigt ris, färska haricots verts, morötter och squash. Detta goda recept är relativt lättlagat men tillagningstiden överstiger 60 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj riset i en sil under rinnande vatten. Häll riset i en kastrull. Täck med vatten och ställ åt sidan i 15 minuter.
  2. Skala, skölj och skär under tiden grönsakerna. De ska alla skäras i små bitar. Squashen blir bäst om det innersta (fröna) tas bort. Hacka löken för sig.
  3. Häll av riset. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills det är genomskinligt, ca 2 minuter.
  4. Pressa i vitlöksklyftan, tillsätt löken och stek tills riset börjar få färg, ca 3 minuter till.
  5. Lägg i grönsakerna och slå på buljong. Tillsätt salt, peppar och persilja. Täck med lock, koka upp. Sänk till lägsta värme och låt stå tills all vätska kokat in, ca 20 minuter.
  6. Ta bort från värmen och låt torka utan lock i 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 dl vitt långkornigt ris
  • 1 squash (à ca 250 g)
  • 2 morötter
  • 250 g färska haricots verts eller tinade gröna bönor
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetariskt (tärning/konc fond + vatten)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk grovt hackad persilja
Lägg till i inköpslistan