Paprikapasta med txistorra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Paprikapasta med txistorra

En fantastiskt god och snabblagad pasta med ljuvligt smakrik spansk txistorrakorv, paprikapesto. Den milda crème fraichen ger pastasåsen en frisk syra och härlig krämighet. De gröna haricot vertsen tillför både krisp och vacker grön färg och gör middagen komplett. Servera med nykokt al dente pasta och ät er mätta! Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skär korven i slantar, stek den i oljan i en stekpanna några minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med pastan när det återstår ca 4 minuter av tiden. 
  4. Blanda paprikapesto, crème fraiche och mjölk och häll ner i stekpannan. Låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med korvgrytan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och pesto.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g korv (gärna txistorra kryddkorv)
  • 1/2 msk olja
  • 4 port pasta (gärna radiatori)
  • 1/2 påse haricots verts (à 450 g)
  • 130 g paprikapesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2942 kJ / 704 kCal