Spaghetti med karré och haricots verts

14
0
Spaghetti med karré och haricots verts

En mättande, smakrik och pastarätt som tillagas i ett nafs med mör fläskkarré och aromatisk basilika som får puttra i en krämig gräddsås. Kycklingbuljongen ger såsen en härlig fyllighet och gifter sig fint med vitlöken. Servera med nykokt al dente spaghetti, garnera med haricots verts, rucola och njut! Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017

Spaghetti med karré och haricots verts

Ingredienser

4 portioner

Pasta

4
port spaghetti
150 g
haricots verts (bönor)
1/2
påse rucola (à 150 g)

Karré

1
kruka basilika
4
skivor fläskkarré
1/2 msk
olja
-
salt och peppar
1
vitlöksklyfta
1 msk
majsstärkelse
1 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna rätten med dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2705 KJ / 647 kCal
Fett 29.7 g
Salt 2.47 g
Kolhydrater 55 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept