Spaghetti med karré och haricots verts

16
0
Spaghetti med karré och haricots verts

En mättande, smakrik och pastarätt som tillagas i ett nafs med mör fläskkarré och aromatisk basilika som får puttra i en krämig gräddsås. Kycklingbuljongen ger såsen en härlig fyllighet och gifter sig fint med vitlöken. Servera med nykokt al dente spaghetti, garnera med haricots verts, rucola och njut! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017

Spaghetti med karré och haricots verts

Ingredienser

4 portioner

Pasta

4 port spaghetti
150 g haricots verts (bönor)
1/2 påse rucola (à 150 g)

Karré

1 kruka basilika
4 skivor fläskkarré
1/2 msk olja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna rätten med dijonsenap.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2705 KJ / 647 kCal
Fett 297 g
Salt 247 g
Kolhydrater 550 g
Protein 376 g
Läs mer om näringsvärden