Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spaghetti med karré och haricots verts

En mättande, smakrik och pastarätt som tillagas i ett nafs med mör fläskkarré och aromatisk basilika som får puttra i en krämig gräddsås. Kycklingbuljongen ger såsen en härlig fyllighet och gifter sig fint med vitlöken. Servera med nykokt al dente spaghetti, garnera med haricots verts, rucola och njut! Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan och bönorna.
  2. Karré: Strimla basilikan och skär köttet i strimlor.
  3. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. Strö över basilikan.
  4. Sänk värmen. Blanda majsstärkelsen med grädden, blanda ner den och buljongen i stekpannan. Låt det sjuda några minuter.
  5. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Låt pastan och bönorna rinna av i ett durkslag.
  6. Servera pastan med karré, bönor, rucola och gärna med en vinägrett.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Smaksätt gärna rätten med dijonsenap.

Ingredienser

Portioner: 4
Pasta
  • 4 port spaghetti
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 påse ruccola (à 150 g)
Karré
  • 1 kruka basilika
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2705 kJ / 647 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept