Spaghetti med karré och haricots verts
En mättande, smakrik och pastarätt som tillagas i ett nafs med mör fläskkarré och aromatisk basilika som får puttra i en krämig gräddsås. Kycklingbuljongen ger såsen en härlig fyllighet och gifter sig fint med vitlöken. Servera med nykokt al dente spaghetti, garnera med haricots verts, rucola och njut! Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017
Ingredienser
4 portioner
Pasta
4 port spaghetti
150 g haricots verts (bönor)
1/2 påse rucola (à 150 g)
Karré
1 kruka basilika
4 skivor fläskkarré
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2705 KJ / 647 kCal
Fett29.7 g
Salt2.47 g
Kolhydrater55 g
Protein37.6 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer