Torsksallad med apelsinsmak (Remjón) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Torsksallad med apelsinsmak (Remjón)

Remjón är en spansk torsksallad med bland annat apelsin, oliver, haricots verts och rödlök som placeras på ditt bord med tapas. Den kokta torskfilén blandas med övriga ingredienser till en härligt smakrik sallad med vackra färger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in torskfiléerna med socker och salt. Låt ligga i kylskåpet ca 2 tim.
  2. Lägg torsken i en traktörpanna och häll över vattnet. Låt koka under lock ca 6 min. Låt fisken kallna i kokspadet.
  3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skala och finhacka löken. Skiva oliverna. Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita skalet. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Ta till vara apelsinsaften. Blanda apelsinsaften med olja, salt och peppar.
  5. Dela fisken i mindre bitar. Blanda fisken med bönor, lök, apelsinklyftor och oliver. Häll över dressingen och servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g torskfilé, sej eller torskfilé
  • 1/2 msk socker
  • 1/2 msk salt
  • 3 dl vatten
  • 250 g djupfrysta haricots verts
  • 1 rödlök
  • 25 gröna oliver
  • 2 apelsiner
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info