Frutti de mare pasta med dill och citron
![Frutti de mare pasta med dill och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46810/cf_259/frutti_de_mare_pasta_med_dill_och_citron.jpg)
Den förenklade och lättlagade varianten på den italienska pastarätten frutti di mare serveras med musslor och räkor smaksatt med dill och citron. Pastan blandas med såsen, precis som i Italien.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012
![Frutti de mare pasta med dill och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46810/cf_259/frutti_de_mare_pasta_med_dill_och_citron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
450 g blåmusslor
4 port spaghetti
200 g haricots verts (bönor)
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 kruka dill
rivet skal av 1/2 citron
2 msk pressad citron
150 g räkor
65 g bladspenat
salt och peppar
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att spaghettin inte innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Spännande fakta om musslan kanske kan locka barnen att prova! Vad sägs om att berätta att vissa sorter kan innehålla pärlor och av snäckskal kan man göra pärlemor!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2610 KJ / 624 kCal
Fett25.1 g
Kolhydrater59.2 g
Protein36.6 g
Kommentarer