Frutti de mare pasta med dill och citron

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Frutti de mare pasta med dill och citron

Den förenklade och lättlagade varianten på den italienska pastarätten frutti di mare serveras med musslor och räkor smaksatt med dill och citron. Pastan blandas med såsen, precis som i Italien.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Frutti de mare pasta med dill och citron

Ingredienser

4 portioner
450 g  blåmusslor
4   port spaghetti
200 g  haricots verts (bönor)
1/2   purjolök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1/2 dl  vatten
2 dl  crème fraiche
1   kruka dill
rivet skal av 1/2   citron
2 msk  pressad citron
150 g  räkor
65 g  bladspenat
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att spaghettin inte innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Spännande fakta om musslan kanske kan locka barnen att prova! Vad sägs om att berätta att vissa sorter kan innehålla pärlor och av snäckskal kan man göra pärlemor!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2610 KJ / 624 kCal
Fett25.1 g
Kolhydrater59.2 g
Protein36.6 g

Testa liknande recept

Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spaghetti i paket med musslor och räkor
Betyg 5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräft- och laxpasta
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade musslor
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga