Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fänkålspasta med kräftor och feta

Denna fänkålspasta blir en trevlig liten förrätt till middagsbjudningen som en variant till den klassiska räkcocktailen. Kräftstjärtar och fetaost kombineras med krispigheten i fänkålen och den mjuka spagettin. Smaksätt med citrondressing

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och hyvla fänkålen tunt med en osthyvel, lägg den i kallt vatten så den blir extra krispig.
  3. Dressing: Riv skalet av citronen och pressa ur juicen. Blanda citronskal och juice med olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt. Tillaga haricots vertsen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Låt kräftstjärtarna och fänkålen rinna av och marinera dem och rödlöken i citrondressingen.
  6. Bryt fetaosten i bitar och skär dillen grovt. Blanda pastan med de marinerade grönsakerna och toppa med fetaost och dill.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: en viss mängd feta kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetan.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 1 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 2 burkar kräftstjärtar (à 170 g)
  • 200 g fetaost
  • 1/2 kruka dill
Citrondressing
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2228 kJ / 532 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB