Spaghetti med vegobolognese
Hur gör man en riktigt mustig vegobolognese på under 45 min? Svaret är: ta hjälp av din matberedare! Med hjälp av den mixar du lök, rotfrukter och svamp till småsmulor innan du fräser dem i god olivolja. En smart genväg som sparar massor av tid.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 300 g rotselleri
250 g färska champinjoner
4 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
ca 500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
salt
svartpeppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2010 KJ / 479 kCal
Fett15 g
Salt2.7 g
Kolhydrater65 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska gott. Ska prova riva i lite morötter och koka med lite röda linser nästa gång. Jag hackade grönsakerna istället för köra dom i matberedaren.
Petter
2022-05-15Rekommenderas! Barnen tyckte det var supergott!
Nicklas daniel
2021-11-24Lite torr och med besk smak. Bättre med blandfärs.
Johan
2021-04-26