UNDER 45 MIN | Medel

Spaghetti med vegobolognese

Hur gör man en riktigt mustig vegobolognese på under 45 min? Svaret är: ta hjälp av din matberedare! Med hjälp av den mixar du lök, rotfrukter och svamp till småsmulor innan du fräser dem i god olivolja. En smart genväg som sparar massor av tid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och rotselleri. Skär dem och svampen i grova bitar. Mixa allt i omgångar i en matberedare till en grov smet.
  2. Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré, timjan och rosmarin och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt tomatkross, smulade buljongtärningar och vatten.
  3. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  4. Koka bolognesen sakta ca 20 minuter. Smaka av salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera spaghettin med vegobolognese.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 300 g rotselleri
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • ca 500 g krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port spaghetti (gärna fullkorn)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2010 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept