Spaghetti med vegobolognese

32
4 Klimatsmart
Spaghetti med vegobolognese

Hur gör man en riktigt mustig vegobolognese på under 45 min? Svaret är: ta hjälp av din matberedare! Med hjälp av den mixar du lök, rotfrukter och svamp till småsmulor innan du fräser dem i god olivolja. En smart genväg som sparar massor av tid.

Spaghetti med vegobolognese

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 300 g rotselleri
250 g färska champinjoner
4 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
ca 500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
salt
svartpeppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Petter

2022-05-15

Ganska gott. Ska prova riva i lite morötter och koka med lite röda linser nästa gång. Jag hackade grönsakerna istället för köra dom i matberedaren.

Nicklas daniel

2021-11-24

Rekommenderas! Barnen tyckte det var supergott!

Johan

2021-04-26

Lite torr och med besk smak. Bättre med blandfärs.

Näringsvärde per portion

Energi 2010 KJ / 479 kCal
Fett 15 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 65 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden