Spaghetti med vegobolognese

26
2 Klimatsmart
Spaghetti med vegobolognese

Hur gör man en riktigt mustig vegobolognese på under 45 min? Svaret är: ta hjälp av din matberedare! Med hjälp av den mixar du lök, rotfrukter och svamp till småsmulor innan du fräser dem i god olivolja. En smart genväg som sparar massor av tid.

Skriv ut
Spaghetti med vegobolognese

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
ca 300 g
rotselleri
250 g
färska champinjoner
4 msk
olivolja
4 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad rosmarin
ca 500 g
krossade tomater
2
grönsaksbuljongtärningar
4 dl
vatten
-
salt
-
svartpeppar
4
port spaghetti (gärna fullkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Johan

2021-04-26

Lite torr och med besk smak. Bättre med blandfärs.

Sofia

2021-04-06

God vegosås. Man får dock vara lite vaksam med rotsellerin då den lätt tar över lite väl mkt när den blivit mera mald så att säga. Så inte för mkt rotselleri då den tar över för mkt och bolognesen kan då upplevas som ganska stark.

Näringsvärde per portion

Energi 2010 KJ / 479 kCal
Fett 15 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 65 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept