Spaghetti med vegobolognese

18
0 Klimatsmart
Spaghetti med vegobolognese

Hur gör man en riktigt mustig vegobolognese på under 45 min? Svaret är: ta hjälp av din matberedare! Med hjälp av den mixar du lök, rotfrukter och svamp till småsmulor innan du fräser dem i god olivolja. En smart genväg som sparar massor av tid.

Skriv ut
Spaghetti med vegobolognese

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
ca 300 g
rotselleri
250 g
färska champinjoner
4 msk
olivolja
4 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad rosmarin
ca 500 g
krossade tomater
2
grönsaksbuljongtärningar
4 dl
vatten
-
salt
-
svartpeppar
4
port spaghetti (gärna fullkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2010 KJ / 479 kCal
Fett 15 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 65 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept