Linsbolognese med spaghetti

51
0 Klimatsmart
Linsbolognese med spaghetti

Klimatsmart klassisk vegetarisk pastasås som aldrig går fel! Den smakrika grytan sprider en väldoft i hela hemmet från de puttrande grönsakerna med vitlök, timjan och rosmarin. Servera med rykande nykokt spagetti och toppa med härlig ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Linsbolognese med spaghetti

Ingredienser

4 portioner

Sås

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
morot
ca 150 g
rotselleri
1 msk
olivolja
3 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
2
lagerblad
1
förp, hela skalade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl
röda linser
1
grönsaksbuljongtärning
1 msk
japansk soja
6 dl
vatten
1/2
kruka rosmarin
-
salt och svartpeppar

Pasta

4
port spaghetti

Till servering

1 dl
frön (gärna salladstopping)
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1907 KJ / 456 kCal
Fett 11 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept