Linsbolognese med spaghetti

52
0 Klimatsmart
Linsbolognese med spaghetti

Klimatsmart klassisk vegetarisk pastasås som aldrig går fel! Den smakrika grytan sprider en väldoft i hela hemmet från de puttrande grönsakerna med vitlök, timjan och rosmarin. Servera med rykande nykokt spagetti och toppa med härlig ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Linsbolognese med spaghetti

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 150 g rotselleri
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 förp, hela skalade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
6 dl vatten
1/2 kruka rosmarin
salt och svartpeppar

Pasta

4 port spaghetti

Till servering

1 dl frön (gärna salladstopping)
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1907 KJ / 456 kCal
Fett 11 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden