UNDER 45 MIN | Medel

Sellerimos med kassler och svamp

Förstklassigt sellerimos med kassler och smörfrästa champinjoner. Moset har en krämig smak av rotselleri och philadephiaost, som passar utmärkt ihop med sältan från den brynta kasslern. Garnera med lite gräslökshack och servera. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala selleri och potatis. Skär dem i grova bitar. Skala vitlöken. Koka selleri, potatis och vitlök mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av en stund.
  2. Mosa sönder med en visp. Tillsätt mjölk och ost, blanda luftigt. Smaka av med slat och peppar. Finhacka hälften av gräslöken och vänd ner.
  3. Skär champinjonerna i fjärdedelar och stek dem i en het panna med smöret. Salta och peppra.
  4. Skär kasslern i cm-tjocka skivor och bryn hastigt i oljan i en het stekpanna.
  5. Lägg upp mos, champinjoner och kassler på tallrikar. Garnera med resterande gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av mjölk, färskost och smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rotselleri
  • 700 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 200 g färskost
  • 1 kruka gräslök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 500 g kassler
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2079 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden