Sellerimos med kassler och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sellerimos med kassler och svamp

Förstklassigt sellerimos med kassler och smörfrästa champinjoner. Moset har en krämig smak av rotselleri och philadephiaost, som passar utmärkt ihop med sältan från den brynta kasslern. Garnera med lite gräslökshack och servera. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala selleri och potatis. Skär dem i grova bitar. Skala vitlöken. Koka selleri, potatis och vitlök mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av en stund.
  2. Mosa sönder med en visp. Tillsättt mjölk och ost, blanda luftigt. Smaka av med slat och peppar. Finhacka hälften av gräslöken och vänd ner.
  3. Skär champinjonerna i fjärdedelar och stek dem i en het panna med smöret. Salta och peppra.
  4. Skär kasslern i cm-tjocka skivor och bryn hastigt i en het lättoljad panna.
  5. Lägg upp mos, champinjoner och kassler på tallrikar. garnera med resterande gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rotselleri
  • 700 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 200 g färskost
  • 1 kruka gräslök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 500 g kassler
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2079 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden