Italiensk köttfärssås med spaghetti
Det här receptet på italiensk köttfärssås med spaghetti är en spännande och livfull variant på klassisk köttfärssås. Rotselleri och gröna oliver ger köttfärssåsen intensiva och rika smaker. En perfekt vardagsmiddag!
Ingredienser
4 portioner
280 g spaghetti
300 g rotselleri
400 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater (gärna med basilika) (à 500 g)
20 gröna oliver
1 msk olivolja
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 582 kCal
Fett16.6 g
Kommentarer
Ta gärna mellanmjölk i stället för vatten, såsen blir inte så vass då, mellanmjölken rundar av.
Carl-johan
2007-01-04ha gärna en till två vitlöksklyftor i ocen två tre matskedar kethup eller chili sås som smakfyllare kött färs såsen blir godare ju längre den får koka ha ev lite vatten i om den blir för tjock
Lorella
2005-08-23Jag brukar ha i lite extra örtkryddor som timjan, mejram o lite oregano. Grovriv en morot + några matskedar tomatpuré så får köttfärssåsen fylligare smak. Gärna också en grönsaksbuljongtärning.
Mona-lisa
2004-12-11