Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk köttfärssås med spaghetti

Det här receptet på italiensk köttfärssås med spaghetti är en spännande och livfull variant på klassisk köttfärssås. Rotselleri och gröna oliver ger köttfärssåsen intensiva och rika smaker. En perfekt vardagsmiddag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och riv rotsellerin. Fräs selleri och köttfärs i olivolja. Häll över tomatkross och krydda med salt, socker och peppar.
  3. Låt såsen puttra utan lock ca 10 minuter. Skiva oliverna och blanda i såsen. Låt pastan rinna av.
  4. Servera spaghettin med såsen, sallat och italienskt lantbröd.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör gluten-och äggfri: Välj gluten- och äggfri pasta.

Tips

Några matskedar rödvin eller rött matlagningsvin ger såsen en fylligare smak.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill ha en grön rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g spaghetti
  • 300 g rotselleri
  • 400 g köttfärs
  • 1 förpackning krossade tomater (gärna med basilika) (à 500 g)
  • 20 gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2434 kJ / 582 kCal
Fett: 16,6 g
Läs mer om näringsvärden