Spaghetti med vegobolognese

Hur gör man en riktigt mustig vegobolognese på under 45 min? Svaret är: ta hjälp av din matberedare! Med hjälp av den mixar du lök, rotfrukter och svamp till småsmulor innan du fräser dem i god olivolja. En smart genväg som sparar massor av tid.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 300 g rotselleri
250 g färska champinjoner
4 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
ca 500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
salt
svartpeppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2010 KJ / 479 kCal
Fett15 g
Salt2.7 g
Kolhydrater65 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stGanska gott. Ska prova riva i lite morötter och koka med lite röda linser nästa gång. Jag hackade grönsakerna istället för köra dom i matberedaren.
Petter
Rekommenderas! Barnen tyckte det var supergott!
Nicklas daniel
Lite torr och med besk smak. Bättre med blandfärs.
Johan
God vegosås. Man får dock vara lite vaksam med rotsellerin då den lätt tar över lite väl mkt när den blivit mera mald så att säga. Så inte för mkt rotselleri då den tar över för mkt och bolognesen kan då upplevas som ganska stark.
Sofia