UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med hyvlat äpple, selleri och champinjoner

Ta rödrosiga äpplen, rostade hasselnötter, vitskimrande champinjoner och kryddig rotselleri så har du ingredienserna till en sallad på höstens skörd. En enkel persiljevinägrett är sedan allt som behövs för den här salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka persiljan fint.
  2. Blanda vinäger, olja och persilja till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hacka nötterna grovt.
  4. Skala och hyvla sellerin mycket tunt på en mandolin.
  5. Hyvla äpplena tunt på en mandolin så att kärnhuset kommer i mitten av skivorna.  
  6. Vänd försiktigt selleri och äpple med dressingen. Lägg upp på ett fat.
  7. Hyvla över champinjonerna och strö på nötterna.
  8. Servera salladen på buffé eller som tillbehör till kyckling eller rökt fisk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 1/4 rotselleri (1/4 motsvarar ca 200 g)
  • 2 äpplen
  • 4 stora champinjoner

Näringsvärde
Per portion

Energi 876 kJ / 209 kCal