Spaghetti med broccoli- och ruccolapesto

11
3
Spaghetti med broccoli- och ruccolapesto

Bjud på spaghetti med hemgjord broccoli- och ruccolapesto. Här får peston smak av parmesan, mandel och pressad vitlök. Njut av denna pastarätt med söta tomater och mozzarella som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Spaghetti med broccoli- och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

250 g broccoli
1 dl parmesanflarn
1 dl skållad mandel
2 msk olivolja
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Pasta

4 port spaghetti
150 g haricots verts (bönor)

Till severing

250 g babyplommontomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl gröna oliver med pimiento

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Rosta mandeln i torr panna innan den mixas och smaksätt peston med lite chilipulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Jessica

2020-02-16

Jättegod!

Christer johan

2017-01-16

Återkommer

Madeleine

2016-08-09

Helt okej rätt som går fort att göra. Dock så skulle jag kokat broccolin tills den blev jättemjuk så att peston blev mer krämig. Jag hade i gröna ärtor istället för hericoverts vilket jag tyckte passade bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 2791 KJ / 667 kCal
Fett 33.5 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 56.3 g
Protein 30.5 g
Läs mer om näringsvärden