Spaghetti med broccoli- och ruccolapesto
Bjud på spaghetti med hemgjord broccoli- och ruccolapesto. Här får peston smak av parmesan, mandel och pressad vitlök. Njut av denna pastarätt med söta tomater och mozzarella som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
Pesto
250 g broccoli
1 dl parmesanflarn
1 dl skållad mandel
2 msk olivolja
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Pasta
4 port spaghetti
150 g haricots verts (bönor)
Till severing
250 g babyplommontomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl gröna oliver med pimiento
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2791 KJ / 667 kCal
Fett33.5 g
Salt3.7 g
Kolhydrater56.3 g
Protein30.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod!
Jessica
2020-02-16Återkommer
Christer johan
2017-01-16Helt okej rätt som går fort att göra. Dock så skulle jag kokat broccolin tills den blev jättemjuk så att peston blev mer krämig. Jag hade i gröna ärtor istället för hericoverts vilket jag tyckte passade bättre.
Madeleine
2016-08-09