Stekt regnbågslax med pumpapesto
Stekt regnsbågslax med en spännande pumpapesto som tillbehör. Peston tillreds genom att mixa bland annat vitlök, pumpafrö, basilika och olivolja till en krämig blandning. Laxen sauteras tills den fått en fin gyllenbrun och krispig yta. Avnjut tillsammans med peston och pumpasallad vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
Pumpasallad
1/2 butternutpumpa
450 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 citron
1 rödlök
1 msk olivolja
150 g sockerärtor
Pumpapesto
1 vitlöksklyfta
3 msk pumpafrö
1 kruka basilika
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 dl parmesanflarn
Lax
4 port regnbågslax (à 125 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett41 g
Salt0.43 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det finns ingen fisk som heter regnbågslax.
Tim
2017-11-09