Stekt regnbågslax med pumpapesto

27
1
Stekt regnbågslax med pumpapesto

Stekt regnsbågslax med en spännande pumpapesto som tillbehör. Peston tillreds genom att mixa bland annat vitlök, pumpafrö, basilika och olivolja till en krämig blandning. Laxen sauteras tills den fått en fin gyllenbrun och krispig yta. Avnjut tillsammans med peston och pumpasallad vid sidan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015

Stekt regnbågslax med pumpapesto

Ingredienser

4 portioner

Pumpasallad

1/2 butternutpumpa
450 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 citron
1 rödlök
1 msk olivolja
150 g sockerärtor

Pumpapesto

1 vitlöksklyfta
3 msk pumpafrö
1 kruka basilika
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 dl parmesanflarn

Lax

4 port regnbågslax (à 125 g)
1 tsk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Marinera laxen med lite salt och socker innan tillagning. En snabbgravning som passar utmärkt till pumpan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Tim

2017-11-09

Det finns ingen fisk som heter regnbågslax.

Näringsvärde per portion

Energi 2800 KJ / 669 kCal
Fett 41 g
Salt 43 g
Kolhydrater 32 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden