Spaghetti med avokado och mandel
Spaghetti med avokado och mandel är en underbar pastarätt som är enkel att tillaga. Mandlarna rostas gyllenbruna i en panna med lite salt innan de blandas med den nykokta pastan, salladslök, basilika, krämig avokado, tomater och pressad vitlök. Toppa med lite ruccola och det är dags för servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka basilika
1 dl hel skållad mandel
salt
peppar
2 avokador
250 g babyplommontomater
4 port spaghetti
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2187 KJ / 524 kCal
Fett27 g
Salt2.1 g
Kolhydrater54 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott trots att vi inte hade salladslök och ruccola hemma och snabblagat. Använde smalaste spaghettin. Blir en favorit!❤️
Lena
2024-11-04Tog rostade mandelflarn andra gången, funkade nästan nättre än hel mandel!👍
Maritta
2024-05-13Det tog en förskräcklig tid över 30 min att skålla och skala mandlarna! Men om man förbereder dagen innan eller köper färdigskållade så är det helt ok!
Maritta
2024-05-11