Spaghetti med avokado och mandel
Spaghetti med avokado och mandel är en underbar pastarätt som är enkel att tillaga. Mandlarna rostas gyllenbruna i en panna med lite salt innan de blandas med den nykokta pastan, salladslök, basilika, krämig avokado, tomater och pressad vitlök. Toppa med lite ruccola och det är dags för servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka basilika
1 dl hel skållad mandel
salt och peppar
2 avokador
250 g babyplommontomater
4 port spaghetti
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2187 KJ / 524 kCal
Fett27 g
Salt2.1 g
Kolhydrater54 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går snabbt att laga och var gott. Vi lade till lite parmesan.
Inga
2023-01-18Mandel och avokado - inte särskilt hållbara råvaror.
Marcus
2022-02-20Gott, men inte fantastiskt. Skulle nog velat ha mer av både avokado, mandel och olja
Nina
2022-01-29