Broccolipestopasta

17
0
Broccolipestopasta

En färgsprakande grön broccolipesto med pasta står för smakerna i denna måltid. Den spännande peston tillreds då broccoli mixas med parmesan, mandel och olivolja där vitlök pressas i mot slutet. Blanda peston med pastan och toppa med oliver och tomat innan det är dags för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Broccolipestopasta

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
250 g miniplommontomater
1 dl oliver (med pimiento)
1 dl parmesanflarn
1 dl skållad mandel
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
4 port spaghetti
65 g rucola

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2136 KJ / 511 kCal
Fett 21 g
Salt 245 g
Kolhydrater 57 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden