Broccolipestopasta

Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
0Klimatsmart
Broccolipestopasta

En färgsprakande grön broccolipesto med pasta står för smakerna i denna måltid. Den spännande peston tillreds då broccoli mixas med parmesan, mandel och olivolja där vitlök pressas i mot slutet. Blanda peston med pastan och toppa med oliver och tomat innan det är dags för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Broccolipestopasta

Ingredienser

4 portioner
250 g  broccoli
250 g  miniplommontomater
1 dl  oliver (med pimiento)
1 dl  parmesanflarn
1 dl  skållad mandel
2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
4   port spaghetti
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2136 KJ / 511 kCal
Fett21 g
Salt2.45 g
Kolhydrater57 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spaghetti med broccoli- och ruccolapesto
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mias pesto
Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Avokadopesto
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paprikapasta med hyvlad halloumi
Betyg 3.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpasta med mandlar och basilika
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fredagspasta med kyckling och rostad paprika
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga