Broccolipestopasta

En färgsprakande grön broccolipesto med pasta står för smakerna i denna måltid. Den spännande peston tillreds då broccoli mixas med parmesan, mandel och olivolja där vitlök pressas i mot slutet. Blanda peston med pastan och toppa med oliver och tomat innan det är dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
250 g miniplommontomater
1 dl oliver (med pimiento)
1 dl parmesanflarn
1 dl skållad mandel
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 511 kCal
Fett21 g
Salt2.45 g
Kolhydrater57 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer