Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccolipestopasta

En färgsprakande grön broccolipesto med pasta står för smakerna i denna måltid. Den spännande peston tillreds då broccoli mixas med parmesan, mandel och olivolja där vitlök pressas i mot slutet. Blanda peston med pastan och toppa med oliver och tomat innan det är dags för servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär broccoli i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av.
  2. Skär tomater och oliver i halvor.
  3. Mixa broccoli med parmesan, mandel och olivolja. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Spara lite kokvatten. Blanda pastan med broccolipeston och lite kokvatten. Strö över oliver, tomater och servera med rucola.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 dl oliver (med pimiento)
  • 1 dl parmesanflarn
  • 1 dl skållad mandel
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 4 port spaghetti
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2136 kJ / 511 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept