Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

En underbart god pasta-pesto med en nordisk twist. Den knallgröna peston är gjord på nötiga mandlar, söta ärtor, pepprig ruccola och riven ost. Servera den väldoftande pastan med lätt kokat broccoli och en ljuvlig tomatsallad med krämig mozzarella. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

250 g gröna ärtor
1 dl riven ost
50 g skållad mandel
2 msk olivolja
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Pasta

4 port spaghetti
250 g broccoli
400 g tomater (gärna romantica)
2 förp mozzarella (à 125 g)

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2776 KJ / 664 kCal
Fett28.9 g
Salt2.49 g
Kolhydrater62.9 g
Protein32.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta pesto med mozzarella och tomat
    Betyg 3.6 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Knäck i mikron
    Betyg 3.2 av 5.359 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad