Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

13
0
Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

En underbart god pasta-pesto med en nordisk twist. Den knallgröna peston är gjord på nötiga mandlar, söta ärtor, pepprig ruccola och riven ost. Servera den väldoftande pastan med lätt kokat broccoli och en ljuvlig tomatsallad med krämig mozzarella. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

250 g gröna ärtor
1 dl riven ost
50 g skållad mandel
2 msk olivolja
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Pasta

4 port spaghetti
250 g broccoli
400 g tomater (gärna romantica)
2 förp mozzarella (à 125 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Rosta mandeln i torr panna innan den mixas och smaksätt peston med lite chilipulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2776 KJ / 664 kCal
Fett 289 g
Salt 249 g
Kolhydrater 629 g
Protein 328 g
Läs mer om näringsvärden