Spaghetti med ärt- och ruccolapesto
En underbart god pasta-pesto med en nordisk twist. Den knallgröna peston är gjord på nötiga mandlar, söta ärtor, pepprig ruccola och riven ost. Servera den väldoftande pastan med lätt kokat broccoli och en ljuvlig tomatsallad med krämig mozzarella. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
4 portioner
Pesto
250 g gröna ärtor
1 dl riven ost
50 g skållad mandel
2 msk olivolja
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Pasta
4 port spaghetti
250 g broccoli
400 g tomater (gärna romantica)
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2776 KJ / 664 kCal
Fett28.9 g
Salt2.49 g
Kolhydrater62.9 g
Protein32.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer