Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
0
Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

En underbart god pasta-pesto med en nordisk twist. Den knallgröna peston är gjord på nötiga mandlar, söta ärtor, pepprig ruccola och riven ost. Servera den väldoftande pastan med lätt kokat broccoli och en ljuvlig tomatsallad med krämig mozzarella. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

250 g gröna ärtor
1 dl riven ost
50 g skållad mandel
2 msk olivolja
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Pasta

4 port spaghetti
250 g broccoli
400 g tomater (gärna romantica)
2 förp mozzarella (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2776 KJ / 664 kCal
Fett28.9 g
Salt2.49 g
Kolhydrater62.9 g
Protein32.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta pesto med mozzarella och tomat
Betyg 3.6 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med tomat- och bönsås samt mozzarella
Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med broccoli- och ruccolapesto
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fågelbon av salta pinnar och choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga