Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

13
0
Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

En underbart god pasta-pesto med en nordisk twist. Den knallgröna peston är gjord på nötiga mandlar, söta ärtor, pepprig ruccola och riven ost. Servera den väldoftande pastan med lätt kokat broccoli och en ljuvlig tomatsallad med krämig mozzarella. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Spaghetti med ärt- och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

250 g
gröna ärtor
1 dl
riven ost
50 g
skållad mandel
2 msk
olivolja
65 g
rucola
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar

Pasta

4
port spaghetti
250 g
broccoli
400 g
tomater (gärna romantica)
2
förp mozzarella (à 125 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Rosta mandeln i torr panna innan den mixas och smaksätt peston med lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2776 KJ / 664 kCal
Fett 28.9 g
Salt 2.49 g
Kolhydrater 62.9 g
Protein 32.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept