Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Portabellopasta med bresaola

Den här portabellopastan med bresaola får en härlig smak av svampen och blir superlyxig när du serverar den till vardags. Den urläckra såsen får sin smak av svamp, lök, ärtor och tomater som får sjuda. Servera denna fantastiska pasta toppad med ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och skär den i grova klyftor. Fräs dem i hälften av olivoljan i en panna utan att den tar färg. Pressa i vitlöken mot slutet. Lägg över på en tallrik.
  2. Ansa svampen och skär den i tunna klyftor. Fräs dem i resten av olivoljan i pannan. Blanda ner tomater, lök, rosmarin och ärter och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med svampsåsen och toppa med ruccola, osten och bresaola.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Gör bresaolachips till pastan i ugnen. Sätt ugnen på 150°C. Lägg bresaolan på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på hushållspapper.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 portabellosvampar
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 förp små gröna ärter (à 250 g)
  • 4 port spaghetti
  • 65 g ruccola
  • 1 dl flarn av grana padano
  • 140 g bresaola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2212 kJ / 528 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer