Portabellopasta med bresaola

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Portabellopasta med bresaola

Den här portabellopastan med bresaola får en härlig smak av svampen och blir superlyxig när du serverar den till vardags. Den urläckra såsen får sin smak av svamp, lök, ärtor och tomater som får sjuda. Servera denna fantastiska pasta toppad med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Portabellopasta med bresaola

Ingredienser

4 portioner
2   rödlökar
2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
2   portabellosvampar
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 tsk  rosmarin
1/2   förp små gröna ärtor (à 250 g)
4   port spaghetti
65 g  rucola
1 dl  flarn av grana padano
140 g  bresaola

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Gör bresaolachips till pastan i ugnen. Sätt ugnen på 150°C. Lägg bresaolan på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på hushållspapper.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2212 KJ / 528 kCal
Fett15 g
Salt2.84 g
Kolhydrater65 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig svamppasta med rucola
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga