Portabellopasta med bresaola
Den här portabellopastan med bresaola får en härlig smak av svampen och blir superlyxig när du serverar den till vardags. Den urläckra såsen får sin smak av svamp, lök, ärtor och tomater som får sjuda. Servera denna fantastiska pasta toppad med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 portabellosvampar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 tsk rosmarin
1/2 förp små gröna ärtor (à 250 g)
4 port spaghetti
65 g rucola
1 dl flarn av grana padano
140 g bresaola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2212 KJ / 528 kCal
Fett15 g
Salt2.84 g
Kolhydrater65 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer