Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med köttbullar i tomatsås

Ett lättlagat och populärt pastarecept som du tillagar på under halvtimmen. Koka pastan (gärna spaghetti) och servera tillsammans med gröna ärter, stekta köttbullar och färggrann pastasås med smak av basilika. Snabblagat och supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på pastavatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, salt och peppar och blanda väl. Rulla färsen till köttbullar.
  3. Stek köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter.
  4. Tillsätt pastasåsen och vattnet, låt sjuda några minuter. Rulla runt köttbullarna då och då.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och lägg i ärterna när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  6. Servera spaghettin och ärterna med köttbullarna och såsen.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Tänk på att inte smaka på rå köttfärs. Vill man stämma av kryddningen kan man istället steka en liten köttbulle och smaka på den!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 dl vatten
  • 300 g gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 599 kCal