Pasta pesto med mozzarella och tomat

37
9
Pasta pesto med mozzarella och tomat

En klassiker som pasta pesto går oftast hem hos de flesta. För att piffa till rätten serverar du den med tillsammans med krämig mozzarella och röda plommontomater. Ta gärna ett varv med pepparkvarnen och kanske några stänk olivolja innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Pasta pesto med mozzarella och tomat

Ingredienser

4 portioner
500 g plommontomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
1 förp basilika pesto (à 130 g)
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, matlagningsgrädde och mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Louise

2022-03-28

Gott! men behövs nog mer mozzarella till fyra pers. Det här räckte till tre. Tillsatte majs och lite balsamvinäger.

Daniel

2022-03-27

Behöver kompletteras för att kännas som en måltid. Något protein eller liknande.

Ulrika

2022-03-23

Det saknas något för att denna rätt ska upplevas som en full måltid. Komplettera gärna med lufttorkad skinka och knäckebröd

Näringsvärde per portion

Energi 2764 KJ / 671 kCal
Fett 39 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden