Pasta pesto med mozzarella och tomat
En klassiker som pasta pesto går oftast hem hos de flesta. För att piffa till rätten serverar du den med tillsammans med krämig mozzarella och röda plommontomater. Ta gärna ett varv med pepparkvarnen och kanske några stänk olivolja innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g miniplommontomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
300 g gröna ärtor
1 förp basilikapesto (à 130 g)
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2949 KJ / 705 kCal
Fett36 g
Salt2.5 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog wokgrönsaker istället för ärtor. Och la till bacon. Hälften av peston. Blev kanon gott :)
Ulf
2023-12-03Väldigt gott, framförallt om man älskar pesto.
Ingela
2023-12-01Jättegott, det tyckte både jag o barnen. Snabbt o lättlagat!
Ida
2023-11-27