Pasta pesto med mozzarella och tomat

27
5
Pasta pesto med mozzarella och tomat

En klassiker som pasta pesto går oftast hem hos de flesta. För att piffa till rätten serverar du den med tillsammans med krämig mozzarella och röda plommontomater. Ta gärna ett varv med pepparkvarnen och kanske några stänk olivolja innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Pasta pesto med mozzarella och tomat

Ingredienser

4 portioner
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
2
förp mozzarella (à 125 g)
4
port pasta (gärna spaghetti)
1
förp basilika pesto (à 130 g)
2 dl
matlagningsgrädde

Att ha hemma

1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Simona

2021-05-10

Varför alltid grädde..? Och koka INTE pastan enligt anvisningarna om den ska dra en stund till i såsen, då blir den ju soggig

Lillemor

2021-04-08

Mums! Blandade dock mozzarellan och tomaterna med det övriga varma så att osten smälte, samt tillsatte parmesan 👌

Per

2020-04-04

Enkelt, Snabbt och supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2829 KJ / 677 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept