Spagetti alla puttanesca

115
3
Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt med läckra och smakrika ingredienser som chili, oliver, körsbärstomater, sardeller och kapris, som du kokar ihop och blandar med spagetti. En fulländad och spännande middag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Spagetti alla puttanesca

Ingredienser

4 portioner
400 g
spaghetti
3
vitlöksklyftor
1
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1
burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
6
sardellfiléer i olja
2 msk
kapris
2 msk
hackad persilja
2 msk
olivolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

115

Kommentarer

Jakob

1/18/2021

Jag föredrar att lägga i oliverna mer mot slutet för att behålla al dente

Carola

10/20/2020

Vansinnesgott. Färskriven parmesan på.

Agneta

9/26/2020

Så gott!! Mums....

Testa liknande recept