Spagetti alla puttanesca | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt med läckra och smakrika ingredienser som chili, oliver, körsbärstomater, sardeller och kapris, som du kokar ihop och blandar med spagetti. En fulländad och spännande middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka oliverna.
  2. Fräs vitlök och chili i olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 30 minuter.
  3. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll av spagettin och vänd såsen i spagettin. Strö över hackad persilja och servera genast.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan