Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och olivkompott

Om du är sugen på något fräscht och lätt så laga till en härlig kompott av tomat och oliver. Tomat- och olivkompotten kan du äta som den är eller tillsammans med grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med timjan, salt, peppar och olja.
  3. Dela tomaterna och lägg dem tätt med snittytan upp på en bakpappersklädd plåt. Ringla över vitlöksoljan. Baka mitt i ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Hacka basilikan och sardellfiléerna. Blanda hacket försiktigt med de rostade tomaterna + ev juice från tomaterna och oliverna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kompotten kan förberedas dagen före. Förvara kallt men servera rumstempererad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • ca 4 sardellfiléer i olja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?