Tomat- och olivkompott

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Tomat- och olivkompott

Om du är sugen på något fräscht och lätt så laga till en härlig kompott av tomat och oliver. Tomat- och olivkompotten kan du äta som den är eller tillsammans med grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Tomat- och olivkompott

Ingredienser

4 portioner
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
2   vitlöksklyftor
1 tsk  timjan
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  olivolja
1   kruka basilika
ca 4   sardellfiléer i olja
1 dl  urkärnade kalamataoliver

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Kompotten kan förberedas dagen före. Förvara kallt men servera rumstempererad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Givet tillbehör till grillat lamm! Funkar även utan basilika.

Anna

2019-07-06

Testa liknande recept

Spaghetti alla puttanesca
Betyg 4.5 av 5.
270 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salamimacka med oliv- och paprikamix
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med mozzarella och varm tomatsallad
Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta Bolognese på högrev
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Pasta puttanesca med morötter
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga