Salamimacka med oliv- och paprikamix
Här bidrar sardeller med pikant sälta och extra karaktär till denna italienska supermacka med oliver och inlagd, grillad paprika. Underst gömmer sig tunna skivor salami. Gott som kvällsmål!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 ciabattabröd
1 gul lök
8 sardellfiléer i olja
1 dl kärnfria kalamataoliver
2 salladslökar
1 burk paprikamix eller grillad, strimlad paprika (1 burk motsvarar 180 g paprika)
100 g hyvlad parmesan
8 skivor salami (t ex milano eller spianata)
olivolja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer