Salamimacka med oliv- och paprikamix

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Salamimacka med oliv- och paprikamix

Här bidrar sardeller med pikant sälta och extra karaktär till denna italienska supermacka med oliver och inlagd, grillad paprika. Underst gömmer sig tunna skivor salami. Gott som kvällsmål!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Salamimacka med oliv- och paprikamix

Ingredienser

4 portioner
2   ciabattabröd
1   gul lök
8   sardellfiléer i olja
1 dl  kärnfria kalamataoliver
2   salladslökar
1   burk paprikamix eller grillad, strimlad paprika (1 burk motsvarar 180 g paprika)
100 g  hyvlad parmesan
8   skivor salami (t ex milano eller spianata)
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt ostalternativ. 
Gör äggfri: kontrollera brödet. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad salamitoast
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med salami
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma mackor med salami och paprika
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga