Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salamimacka med oliv- och paprikamix

Här bidrar sardeller med pikant sälta och extra karaktär till denna italienska supermacka med oliver och inlagd, grillad paprika. Underst gömmer sig tunna skivor salami. Gott som kvällsmål!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka löken. Grovhacka sardeller och oliver. Strimla salladslöken.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i olja i en stekpanna. Blanda lök, sardeller, oliver och paprikamix eller grillad paprika i en bunke.
  4. Halvera bröden och lägg på en bakpappersklädd plåt. Fördela salami och oliv- och paprikamix på underdelen. Toppa med hyvlad parmesan.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter. Garnera med salladslök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt ostalternativ. 
Gör äggfri: kontrollera brödet. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ciabattabröd
  • 1 gul lök
  • 8 sardellfiléer i olja
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 2 salladslökar
  • 1 burk paprikamix eller grillad, strimlad paprika (1 burk motsvarar 180 g paprika)
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 8 skivor salami (t ex milano eller spianata)
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?