Fullkornspasta puttanesca med brödkross | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fullkornspasta puttanesca med brödkross

Fullkornspasta puttanesca är en traditionell italiensk pastarätt som består av läckerheter som sardellfiléer, kapris och oliver blandat med pasta och krossade tomater. Servera med parmesan, basilika och brödkross av baguette.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva baguetten i tunna skivor, pensla med 1/3 av oljan och strö på lite salt. Baka krispiga i ugn ca 10 minuter. Låt svalna och krossa/hacka till smulor.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Finhacka lök, vitlök och sardellfiléer. Fräs i resten av olivolja.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, kapris, oliver, socker och peppar. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka eventuellt av med salt.
  6. Häll av pastan. Blanda med såsen. 
  7. Servera med färsk basilika, riven parmesan och krossade brödsmulor.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/3 baguette
  • 3 msk olja
  • 400 g fullkornspasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk sardellfiléer (à ca 50 g)
  • 1 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl kapris
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1/2 tsk socker
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 50 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan