Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt med läckra och smakrika ingredienser som chili, oliver, körsbärstomater, sardeller och kapris, som du kokar ihop och blandar med spaghetti. En fulländad och spännande middag!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g spaghetti
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 msk olivolja
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 542 kCal
Fett15 g
Salt2.9 g
Kolhydrater81 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Braa....med stuns och sting om man är djärv + med kryddningen!
Ian
2024-03-25Snälla, använd inte ansjovis! Det som säljs som ansjovis i Sverige (typ Grebbestads) är skarpsill. Skarpsill saknar den rika umamismaken som riktig Ansjovis har. I sverige säljs riktig Ansjovis som Sardeller, så använd Sardeller som det står i receptet.
Kirti
2024-02-15Såg en kommentar med frågan om man kan använda ansjovis istället för sardeller. Jag gjorde det, hade över sen i julas, och det funkade fint tycker jag :)
Helen
2024-01-13