Spaghetti alla puttanesca

Betyg 4.5 av 5.321 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt med läckra och smakrika ingredienser som chili, oliver, körsbärstomater, sardeller och kapris, som du kokar ihop och blandar med spaghetti. En fulländad och spännande middag!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Spaghetti alla puttanesca

Ingredienser

4 portioner
400 g spaghetti
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 msk olivolja
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
2 msk hackad persilja

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

31 st
  • Snabbt, enkelt och gott!

    Per-olof

  • Inte alls gott!

    Eva

  • Tog en hel burk sardeller stekte lite svamp till. Gott🤩

    Jacqueline

  • Supergod pasta som går fort att göra! Lite mer sardeller och starka chili 🌶️ gjorde susen!

    Helene

  • Lite tamt. Mer sardeller och jag lade till en del färsk basilika och oregano. Höjde nivån en del. Bra recept för när man har bråttom.

    Björn börje

  • Tips är att maxa smakerna: mer vitlök, chili, sardeller. Och använda torkade oliver och mycket bra olivolja.

    Anna

  • Kan man använda sardell creme ?

    Kristina

    Hej Kristina! Ja, det går ju jättebra!! Lycka till, vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Braa....med stuns och sting om man är djärv + med kryddningen!

    Ian

  • Snälla, använd inte ansjovis! Det som säljs som ansjovis i Sverige (typ Grebbestads) är skarpsill. Skarpsill saknar den rika umamismaken som riktig Ansjovis har. I sverige säljs riktig Ansjovis som Sardeller, så använd Sardeller som det står i receptet.

    Kirti

  • Såg en kommentar med frågan om man kan använda ansjovis istället för sardeller. Jag gjorde det, hade över sen i julas, och det funkade fint tycker jag :)

    Helen

Näringsvärde per portion

Energi2266 KJ / 542 kCal
Fett15 g
Salt2.9 g
Kolhydrater81 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta Puttanesca med purjolök och zucchini
    Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Amirs spanska pasta
    Betyg 3.4 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och olivkompott
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salamimacka med oliv- och paprikamix
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med tomatsås, oliver och sardeller
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kassler Puttanesca
    Betyg 2.5 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad