Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler Puttanesca

Kassler Puttanesca är en läcker, medelhavsinspirerad rätt med huvudingredienserna kassler, sardeller, tomater, oliver och kapris. Smakrik och suverän till middag! Servera med spagetti.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna, dela och kärna ur chilin. Hacka dem grovt och fräs dem mjuka i en kastrull tillsammans med olivoljan.
  2. Låt tomaterna rinna av och grovhacka dem, oliver, kapris, sardeller och lägg i det i kastrullen. Sjud under lock i ca 15 min.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Strimla kasslern tunt och lägg i den i kastrullen tillsammans med persiljan. Låt koka någon minut och vänd sedan i pastan och smaka av med salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 sardeller
  • 4 port spaghetti
  • 1 dl hackad persilja
  • 500 g kassler
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1060 kJ / 254 kCal