Pasta Puttanesca med purjolök och zucchini
Pasta puttanesca är ursprungligen en riktig man-tager-vad-man-haver rätt där man kan blanda i lite allt möjligt som finns i grönsakslådan. Sedan får sardeller och kapris sätta den rätta knorren på pastasåsen och så i med en burk goda oliver. En spaghetti med mycket smak av Italien.
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
1/2 zucchini (1/2 zucchini motsvarar ca 150 g)
2 morötter
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
2 msk olivolja
1 förp konserverade körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
8 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
salt
peppar
4 port spaghetti
1 kruka persilja
Till servering
parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1968 KJ / 470 kCal
Fett16 g
Salt3.04 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott!
Carina
2022-06-18