Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sötsyrlig dillkyckling med ärtig sallad

I den här rätten har klassiska svenska smaksättningar som kryddpeppar, lagerblad, dill och ättikssprit fått ge smak åt kycklingen. Resultatet blir en sötsyrlig rätt kycklinggryta. Till den passar ris och den färgrika salladen på ärter och morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala löken, palsternackan och morötterna. Skiva löken, palsternackorna och 1/2 av morötterna.
  3. Fräs löken i matfettet i en gryta. Tillsätt kycklingen, palsternackan, morötterna, kryddpepparn, lagerbladen och vattnet. Låt koka under lock ca 8 min.
  4. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Hyvla långa nudlar av resten av morötterna och gurkan med hjälp av en potatisskalare. Blanda med något avsvalnade ärter.
  5. Tillsätt ättikan, socker, salt och peppar i grytan. Vispa grädden och blanda i tillsammans med dillen.
  6. Red av grytan med majsstärkelse utblandad med vatten. Låt koka ihop och smaka eventuellt av med mer ättika, salt och peppar.
  7. Servera grytan med ris eller annat gryn och ärtsalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Barnknepet: Lägg undan lite av maten till barnen innan du smaksätter med ättika och socker (se steg 5 ovan).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 4 morötter
  • ca 650 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 1/2 påse frysta ärter (à 500 g)
  • 1/2 gurka
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad dill
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3256 kJ / 779 kCal