Sötsyrlig dillkyckling med ärtig sallad

I den här rätten har klassiska svenska smaksättningar som kryddpeppar, lagerblad, dill och ättikssprit fått ge smak åt kycklingen. Resultatet blir en sötsyrlig rätt kycklinggryta. Till den passar ris och den färgrika salladen på ärter och morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 palsternacka
4 morötter
ca 650 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
10 kryddpepparkorn
4 lagerblad
6 dl vatten
1/2 påse frysta ärtor (à 500 g)
1/2 gurka
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad dill
3 msk majsstärkelse
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Lägg undan lite av maten till barnen innan du smaksätter med ättika och socker (se steg 5 ovan).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3256 KJ / 779 kCal
Fett24.8 g
Kolhydrater89.4 g
Protein42 g
Kommentarer
Gott! Men jag har en annan variant på dillkyckling som familjen gillar bättre!! men att variera med... absolut och med kokt potatis till!!
Tomas
2012-02-02Kalasgott, ganska mkt sås men det var en fördel, absolut finaste färgen MED grädden! Äter gärna potatis till nästa gång som till dillkött :D
Krister
2012-01-31Supergott, en modifierad favorit från barndomen. Skummar man av en liten stund in i koket så får man dessutom ett klart fint spad som inte ser ut som diskvatten...
Linus
2012-01-30