Kroppkakor med rotfrukter

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Kroppkakor med rotfrukter

Här är ett delikat recept på klassiska kroppkakor med rotfrukter som alltid är lika gott och uppskattat! Servera kroppkakorna med frästa morötter, palsternacka, gräslök, lök och fläsk samt rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Kroppkakor med rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis
1 stor gul lök
300 g rimmat sidfläsk
1 - 1 1/2 msk olja
6 grovkrossade kryddpepparkorn
1 ägg
1 äggula
2 - 2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt

Tillbehör

1 morot
1 palsternacka
1/2 dl finhackad gräslök

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öländska kroppkakor
Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaksbuljong
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stormaktslåda
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Palsternackssoppa med curry
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsgryta med sidfläsk och krutonger
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga