Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rotfruktssill

Välsmakande inlagd sill med morötter, palsternacka, rotselleri och rödlök. Rotfruktssillen passar på buffébordet eller att servera med kokt potatis, gräddfil och hackad gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hyvla rotfrukterna till remsor med en potatisskalare. Skala och skär löken i skivor.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.
  3. Varva rotfrukter, lök och kryddor med sillen. Gör Grundrecept ättikslag och häll på ättikslagen så att den täcker. Ställ i kylen 1-2 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 1 liten morot
  • 1 liten palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1/2 rödlök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1 sats ättikslag (se länk nedan under steg 3)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?