Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

En lättare variant på det klassiska dillköttet där rätten istället baseras på kyckling. Den speciella smaken får den gräddbaserade grytan genom ättikan, sockret och lagerbladen. Servera med rostade rotfruktsstavar och bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 lagerblad
4 port ris eller bulgur
1 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
3/4 dl hackad dill
salt
peppar

Rostade rotfruktsstavar

3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3069 KJ / 734 kCal
Fett33 g
Salt2.3 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrondoftande lins- och potatissoppa med naanbröd
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxsvanssoppa
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga