Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar
En lättare variant på det klassiska dillköttet där rätten istället baseras på kyckling. Den speciella smaken får den gräddbaserade grytan genom ättikan, sockret och lagerbladen. Servera med rostade rotfruktsstavar och bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 lagerblad
4 port ris eller bulgur
1 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
3/4 dl hackad dill
salt
peppar
Rostade rotfruktsstavar
3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3069 KJ / 734 kCal
Fett33 g
Salt2.3 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer