Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar
En lättare variant på det klassiska dillköttet där rätten istället baseras på kyckling. Den speciella smaken får den gräddbaserade grytan genom ättikan, sockret och lagerbladen. Servera med rostade rotfruktsstavar och bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
Rostade rotfruktsstavar
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red grytan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer