Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

En lättare variant på det klassiska dillköttet där rätten istället baseras på kyckling. Den speciella smaken får den gräddbaserade grytan genom ättikan, sockret och lagerbladen. Servera med rostade rotfruktsstavar och bulgur.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala morötter, palsternacka och rotselleri och skär i cm–tjocka stavar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen 15–20 minuter.
  3. Putsa kycklingen och skär i mindre bitar. Stek kycklingen i matfettet ca 5 minuter i en gryta. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och blanda runt.
  4. Häll på buljong och grädde under omrörning. Tillsätt lagerbladen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter under lock, tills kycklingen är färdig. Koka under tiden ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tillsätt ättika, socker och dill i grytan.
  6. Servera dillkycklingen med rostade rotfruktsstavar samt kokt ris eller bulgur.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red grytan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 lagerblad
  • 4 port ris eller bulgur
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk strösocker
  • 3/4 dl hackad dill
  • salt och peppar
Rostade rotfruktsstavar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3069 kJ / 734 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer