Provensalsk rotfruktssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Provensalsk rotfruktssoppa

Låt den här underbara provensalska soppan värma dig och ge dig en härlig smakupplevelse. Soppan är full med delikata rotfrukter som morötter, palsternacka, bönor och rotselleri och berikas med intensiva kryddor som lagerblad, timjan och pesto.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär purjolöken tunt. Fräs purjo och pressad vitlök i olivolja på medelvärme i en stor gryta.
  2. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i små tärningar. Tillsätt potatis/rotfrukter, buljongtärningar, vatten, lagerblad, timjan och krossade tomater i grytan. Låt soppan koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 minuter. Det gör inget om de kokar sönder något.
  3. Tillsätt bönorna i sin tomatsås. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick pesto.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölk.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konservingsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g)
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 12 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 2 msk pesto
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1670 kJ / 399 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept