Provensalsk rotfruktssoppa

Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
3Klimatsmart
Provensalsk rotfruktssoppa

Låt den här underbara provensalska soppan värma dig och ge dig en härlig smakupplevelse. Soppan är full med delikata rotfrukter som morötter, palsternacka, bönor och rotselleri och berikas med intensiva kryddor som lagerblad, timjan och pesto.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Provensalsk rotfruktssoppa

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
2   vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk  olivolja
4   potatisar (4 st motsvarar ca 350 g)
2   morötter
1   palsternacka
1   bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
3   grönsaksbuljongtärningar
12 dl  vatten
3   lagerblad
1 tsk  timjan
1   krossade tomater (à ca 400 g)
1   burk vita bönor i tomatsås (à 400 g)
salt och peppar
2 msk  pesto

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölk.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konservingsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Älskar denna soppan! Jag gjorde dock så att jag bytte ut vanliga krossade tomater mot krossade tomater med vitlökssmak, så för mig smakade det inte så mycket tomat. Skippade de vita bönorna i tomatsås, salt och hade 2 buljongtärninngar istället för 3. Och sedan vitlöksbröd till!

Lovisa

2012-03-29

Ganska tråkig soppa som mest smakar tomat. Det som piffade upp var peston, men i övrigt smakade det mest bambamat

Anna

2008-02-18

Denna soppa är en underbart god "höstsoppa" med en baguette till!!

Birgitta

2006-10-05

Näringsvärde per portion

Energi1670 KJ / 399 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rotfrukter
Betyg 4.1 av 5.
97 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga