Provensalsk rotfruktssoppa

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
5Klimatsmart
Provensalsk rotfruktssoppa

Låt den här underbara provensalska soppan värma dig och ge dig en härlig smakupplevelse. Soppan är full med delikata rotfrukter som morötter, palsternacka, bönor och rotselleri och berikas med intensiva kryddor som lagerblad, timjan och pesto.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Provensalsk rotfruktssoppa

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
2   vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk  olivolja
4   potatisar (4 st motsvarar ca 350 g)
2   morötter
1   palsternacka
1   bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
3   grönsaksbuljongtärningar
12 dl  vatten
3   lagerblad
1 tsk  timjan
1   krossade tomater (à ca 400 g)
1   burk vita bönor i tomatsås (à 400 g)
salt och peppar
2 msk  pesto

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölk.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konservingsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Underbart god!!

Ann-christin

2024-03-11

När ska ni börja sälja krossad tomat i 400 grams förpackning igen, så att man kan följa era recept?

Mats

2024-03-07

Hej Mats! Det är ju 500 grams förpackningarna som försvunnit (förutom ICA Basic). Så du borde hitta 390 grams ganska enkelt och det är ju i princip 400 gram! ;) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-08

Älskar denna soppan! Jag gjorde dock så att jag bytte ut vanliga krossade tomater mot krossade tomater med vitlökssmak, så för mig smakade det inte så mycket tomat. Skippade de vita bönorna i tomatsås, salt och hade 2 buljongtärninngar istället för 3. Och sedan vitlöksbröd till!

Lovisa

2012-03-29

Näringsvärde per portion

Energi1670 KJ / 399 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotsellerisoppa med vita bönor
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig rotsellerisoppa med lökflarn
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rotfrukter
Betyg 4.1 av 5.
102 personer har röstat
Under 60 min att tillaga