Provensalsk rotfruktssoppa
Låt den här underbara provensalska soppan värma dig och ge dig en härlig smakupplevelse. Soppan är full med delikata rotfrukter som morötter, palsternacka, bönor och rotselleri och berikas med intensiva kryddor som lagerblad, timjan och pesto.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk olivolja
4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g)
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
3 grönsaksbuljongtärningar
12 dl vatten
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 krossade tomater (à ca 400 g)
1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g)
salt
peppar
2 msk pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1670 KJ / 399 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart god!!
Ann-christin
2024-03-11När ska ni börja sälja krossad tomat i 400 grams förpackning igen, så att man kan följa era recept?
Mats
2024-03-07Hej Mats! Det är ju 500 grams förpackningarna som försvunnit (förutom ICA Basic). Så du borde hitta 390 grams ganska enkelt och det är ju i princip 400 gram! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-08Älskar denna soppan! Jag gjorde dock så att jag bytte ut vanliga krossade tomater mot krossade tomater med vitlökssmak, så för mig smakade det inte så mycket tomat. Skippade de vita bönorna i tomatsås, salt och hade 2 buljongtärninngar istället för 3. Och sedan vitlöksbröd till!
Lovisa
2012-03-29