Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktspytt

Rotfruktspytt är ett härligt mättande och vegetariskt recept på potatis, palsternacka, persiljerot och rotselleri. Den goda pytten på rotfrukter serveras med stekta ägg och rödbetor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rotfrukterna i små tärningar. Fräs dem hastigt i olja eller margarin i en stek- eller wokpanna.
  2. Tillsätt buljong och låt puttra tills rotfrukterna mjuknat och buljongen kokat bort. Hacka löken och tillsätt den.
  3. Fräs så att pytten får lite färg. Tillsätt de kokta linserna. Krydda och rör om försiktigt. Klipp ev över persilja. Servera med stekt ägg och rödbetor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 200 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g persiljerot
  • 100 g rotselleri
  • 3 dl grönsaksbuljong (frän tärning)
  • 2 gula lökar
  • 3 dl kokta linser (t ex kokta i grönskasbuljong och lagerblad)
  • ev persilja
  • rapsolja (eller flytande margarin)
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan