Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter

2
1
Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter

Sväng ihop en rykande härlig gryta med fläskkarré, plommon och rotfrukter. Du smaksätter köttgrytan med bland annat purjolök, palsternacka och äpple. Servera den mustiga fläskkarrégrytan med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g fast potatis
1 bit purjolök
ca 100 g rotselleri
ca 100 g palsternacka
1 rött äpple
ca 600 g benfri fläskkarré
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl torkade plommon
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 msk vitvinsvinäger
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
1/2 kruka hackad persilja
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja-, havre-, eller risbaserat mjölkalternativ.

Gör så här

Tips

Det är en del skala, hacka och skära så ta tillfället i akt och engagera hela familjen i matlagningen. Grytan tjänar även på att lagas en dag i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Katarina

2020-09-05

God om man tar bort plommon (och äpplen) lite segt kött

Näringsvärde per portion

Energi 3333 KJ / 797 kCal
Fett 342 g
Kolhydrater 793 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden