Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter
Sväng ihop en rykande härlig gryta med fläskkarré, plommon och rotfrukter. Du smaksätter köttgrytan med bland annat purjolök, palsternacka och äpple. Servera den mustiga fläskkarrégrytan med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g fast potatis
1 bit purjolök
ca 100 g rotselleri
ca 100 g palsternacka
1 rött äpple
ca 600 g benfri fläskkarré
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl torkade plommon
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 msk vitvinsvinäger
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
1/2 kruka hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3333 KJ / 797 kCal
Fett34.2 g
Kolhydrater79.3 g
Protein36 g
Kommentarer
Vetemjöl är inte glutenfritt! Använd maizena - majsstärkelse i stället....
Eva helena
2024-02-15Tack Eva Helena för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi korrigerat allergitexten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-16God om man tar bort plommon (och äpplen) lite segt kött
Katarina
2020-09-05