Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter

Sväng ihop en rykande härlig gryta med fläskkarré, plommon och rotfrukter. Du smaksätter köttgrytan med bland annat purjolök, palsternacka och äpple. Servera den mustiga fläskkarrégrytan med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Gör resten under tiden.
  2. Ansa och skär purjolöken i cm–tjocka bitar. Skala rotselleri och palsternacka. Skär i ca 2 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora tärningar.
  3. Fräs purjolök, rotselleri och palsternacka i hälften av matfettet ca 2 minuter i en gryta. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Bryn köttet i resterande matfett i grytan. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet. Tillsätt lök- och rotfruktsfräs, plommon, lagerblad, kryddpepparkorn, vinäger och buljong. Blanda runt. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  5. Tillsätt äppelklyftor, soja och grädde i grytan. Fortsätt koka ca 5 minuter. Strö över persiljan.
  6. Servera grytan med kokt potatis och gärna knäckebröd.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja-, havre-, eller risbaserat mjölkalternativ.

Tips

Det är en del skala, hacka och skära så ta tillfället i akt och engagera hela familjen i matlagningen. Grytan tjänar även på att lagas en dag i förväg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g fast potatis
  • 1 bit purjolök
  • ca 100 g rotselleri
  • ca 100 g palsternacka
  • 1 rött äpple
  • ca 600 g benfri fläskkarré
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl torkade plommon
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3333 kJ / 797 kCal