Palsternackssoppa med kikärtsbollar
En ljuvlig palsternackssoppa med spröda kikärtsbollar. Ge rotfrukterna krämiga smaker med grädde och buljong, kryddar gör du efter eget smak och tycke. De frasiga bollarna är ett perfekt tillbehör till den salta soppan!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
Falafelbollarna
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 äggulor
1 msk majsstärkelse
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
salt
peppar
sesamfrön
olja till stekning/fritering
Palsternackssoppa
1 stor bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 200 g)
2 - 2 1/2 palsternackor
8 dl grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag har inte inte gjort kikärtsbollarna ännu men soppan är jättegod.
Vivian
2008-06-14