Palsternackssoppa med kikärtsbollar

3
1
Palsternackssoppa med kikärtsbollar

En ljuvlig palsternackssoppa med spröda kikärtsbollar. Ge rotfrukterna krämiga smaker med grädde och buljong, kryddar gör du efter eget smak och tycke. De frasiga bollarna är ett perfekt tillbehör till den salta soppan!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Palsternackssoppa med kikärtsbollar

Ingredienser

4 portioner

Falafelbollarna

1 burk kikärtor (à 400 g)
2 äggulor
1 msk majsstärkelse
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
salt och peppar
sesamfrön
olja till stekning/fritering

Palsternackssoppa

1 stor bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 200 g)
2 - 2 1/2 palsternackor
8 dl grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde

För alla

Innehåller inte gluten.
Soppan kan ätas av äggallergiker om falafelbollarna utesluts.
Den som inte tål mjölk utesluter mellangrädden.

Gör så här

Tips

Den godaste selleri- eller palsternackspurén gör du genom att bara mixa de kokta rotfrukterna med grädde. Purén blir sammetslen och otroligt god. Passar till nästan allt. Tänk på att både selleri och palsternacka mörknar så snabba dig på att ösa ner de skalade bitarna i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Vivian

2008-06-14

Jag har inte inte gjort kikärtsbollarna ännu men soppan är jättegod.