Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

En lättare variant på det klassiska dillköttet där rätten istället baseras på kyckling. Den speciella smaken får den gräddbaserade grytan genom ättikan, sockret och lagerbladen. Servera med rostade rotfruktsstavar och bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 lagerblad
4 port ris eller bulgur
1 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
3/4 dl hackad dill
salt
peppar

Rostade rotfruktsstavar

3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
2 msk olivolja

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3069 KJ / 734 kCal
Fett33 g
Salt2.3 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rotfruktsmos
    Betyg 4.6 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktsmos med persilja
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktsstomp
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Honungsglacerade rotfrukter
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad