Viltwok med rotsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Viltwok med rotsaker

En snabblagad viltwok med rotsaker som du bara måste laga. Woken får en ljuvlig smak med hjälp av färsk rosmarin och krossade enbär. Servera din varma viltwok med ris eller nudlar och en krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla rotsellerin, morötterna och palsternackan. Skala och hacka löken. Fräs alltsammans i oljan (ev i två omgångar) i en het wok eller stekpanna med höga kanter. Vänd rotsakerna hela tiden. Stek 4-5 min. Ta upp dem.
  2. Lägg den halvtinade viltskaven i pannan och fräs under omrörning tills den tinat och fått färg. Blanda i rotsakerna, buljong och kryddor. Låt koka ett par min och strö i maizenaredning så att woken blir simmig.
  3. Strö över persilja och servera genast med ris eller nudlar och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 240 g djupfryst viltskav
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • 8 krossade enbär
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk brun maizenaredning för mörka såser
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden