Kebab med krispig rödkålsbulgur

Den här kebaben rymmer fjärran smaker; hetta från chili, sötma från honung, syra från citron och typisk orientaliska inslag från spiskummin. Färsen formas till avlånga köttbullar och serveras med bulgurn som fått sällskap av rödkål, persilja och tomat. Sval matyoghurt blir pricken över i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1/2 citron
1 msk olja
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
Kebab
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Rödkålsbulgur
3 dl bulgur
1/2 rödkål (à 400 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar
Till servering
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoughurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Kockknepet: För att få en intensivare smakupplevelse, rosta den kokta bulgurn i en stekpanna med lite olja. Ta lite bulgur åt gången.
Barnknepet: Involvera barnen i att exempelvis strimla rödkål, riva citron eller blanda bulgur med övriga ingredienser.
Barnknepet: Involvera barnen i att exempelvis strimla rödkål, riva citron eller blanda bulgur med övriga ingredienser.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2457 KJ / 588 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater53.2 g
Protein37.6 g
Kommentarer
Jättegott och smidigt att tillaga!
Paninnguaq
2020-02-03Jättegott och mycket uppskattat.
Regina
2015-09-27