Kebab med krispig rödkålsbulgur
Den här kebaben rymmer fjärran smaker; hetta från chili, sötma från honung, syra från citron och typisk orientaliska inslag från spiskummin. Färsen formas till avlånga köttbullar och serveras med bulgurn som fått sällskap av rödkål, persilja och tomat. Sval matyoghurt blir pricken över i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1/2 citron
1 msk olja
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
Kebab
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Rödkålsbulgur
3 dl bulgur
1/2 rödkål (à 400 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt
peppar
Till servering
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2457 KJ / 588 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater53.2 g
Protein37.6 g
Kommentarer
Jättegott och smidigt att tillaga!
Paninnguaq
2020-02-03Jättegott och mycket uppskattat.
Regina
2015-09-27