Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kebab med krispig rödkålsbulgur

Den här kebaben rymmer fjärran smaker; hetta från chili, sötma från honung, syra från citron och typisk orientaliska inslag från spiskummin. Färsen formas till avlånga köttbullar och serveras med bulgurn som fått sällskap av rödkål, persilja och tomat. Sval matyoghurt blir pricken över i.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla rödkålen med en osthyvel.
  3. Dressing: Blanda rivet citronskal, pressad citronsaft, oljan, honungen och salt. Vänd ner dressingen i rödkålen.
  4. Kebab: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda nötfärsen med salt, vitlöken, äggen, spiskumminen och sambal oelek. Forma färsen till ”avlånga köttbullar”. Stek dem runt om i olivoljan 8–10 minuter.
  5. Rödkålsbulgur: Blanda bulgurn med rödkålen, finhackad persilja och halverade körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pressad citron.
  6. Till servering: Servera spetten tillsammans med rödkålsbulgurn och en klick matyoghurt som topping.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoughurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Kockknepet: För att få en intensivare smakupplevelse, rosta den kokta bulgurn i en stekpanna med lite olja. Ta lite bulgur åt gången.

Barnknepet: Involvera barnen i att exempelvis strimla rödkål, riva citron eller blanda bulgur med övriga ingredienser.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1/2 citron
  • 1 msk olja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Kebab
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
Rödkålsbulgur
  • 3 dl bulgur
  • 1/2 rödkål (à 400 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2457 kJ / 588 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer