Kebab med krispig rödkålsbulgur

8
2
Kebab med krispig rödkålsbulgur

Den här kebaben rymmer fjärran smaker; hetta från chili, sötma från honung, syra från citron och typisk orientaliska inslag från spiskummin. Färsen formas till avlånga köttbullar och serveras med bulgurn som fått sällskap av rödkål, persilja och tomat. Sval matyoghurt blir pricken över i.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Kebab med krispig rödkålsbulgur

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1/2 citron
1 msk olja
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt

Kebab

2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja

Rödkålsbulgur

3 dl bulgur
1/2 rödkål (à 400 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar

Till servering

1 1/2 dl matyoghurt (10 %)

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoughurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Kockknepet: För att få en intensivare smakupplevelse, rosta den kokta bulgurn i en stekpanna med lite olja. Ta lite bulgur åt gången.

Barnknepet: Involvera barnen i att exempelvis strimla rödkål, riva citron eller blanda bulgur med övriga ingredienser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Paninnguaq

2020-02-03

Jättegott och smidigt att tillaga!

Regina

2015-09-27

Jättegott och mycket uppskattat.

Näringsvärde per portion

Energi 2457 KJ / 588 kCal
Fett 22.8 g
Kolhydrater 53.2 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden