Örtkyckling med krispig sallad och prästostkräm
Ett fräscht och smaskigt recept på kyckling! Krydda kycklingen med en blandning av vitlök, citron, persilja och olja. Rör sedan ihop en kräm av prästost och yoghurt. Servera örtkycklingen och krämen med en krispig grönsallad till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
3 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
1 citron
3 msk hackad persilja
3 - 4 selleristjälkar
2 tomater
1 romansallad
4 portioner bulgur eller couscous
4 minibaguetter
1 tsk salt
2 krm peppar
Prästostkräm
2 dl matyoghurt (10 %)
75 g riven ost (t ex prästost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3068 KJ / 731 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater71.1 g
Protein56.6 g
Kommentarer