Örtkyckling med krispig sallad och prästostkräm
Ett fräscht och smaskigt recept på kyckling! Krydda kycklingen med en blandning av vitlök, citron, persilja och olja. Rör sedan ihop en kräm av prästost och yoghurt. Servera örtkycklingen och krämen med en krispig grönsallad till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
3 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
1 citron
3 msk hackad persilja
3 - 4 selleristjälkar
2 tomater
1 romansallad
4 portioner bulgur eller couscous
4 minibaguetter
1 tsk salt
2 krm peppar
Prästostkräm
2 dl matyoghurt (10 %)
75 g riven ost (t ex prästost)
För alla
Gör glutenfri: servera med glutenfri couscous eller quinoa, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Tillaga gärna kycklingen en dag i förväg och låt marinera över natten, den blir bara godare av att få gosa till sig. Servera den då kall i skivor till salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3068 KJ / 731 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater71.1 g
Protein56.6 g
Kommentarer