Örtkyckling med krispig sallad och prästostkräm

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Örtkyckling med krispig sallad och prästostkräm

Ett fräscht och smaskigt recept på kyckling! Krydda kycklingen med en blandning av vitlök, citron, persilja och olja. Rör sedan ihop en kräm av prästost och yoghurt. Servera örtkycklingen och krämen med en krispig grönsallad till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Örtkyckling med krispig sallad och prästostkräm

Ingredienser

4 portioner
600 g  kycklingfilé
3 msk  olivolja
1 - 2   vitlöksklyftor
1   citron
3 msk  hackad persilja
3 - 4   selleristjälkar
2   tomater
1   romansallad
4   portioner bulgur eller couscous
4   minibaguetter
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Prästostkräm

2 dl  matyoghurt (10 %)
75 g  riven ost (t ex prästost)

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfri couscous eller quinoa, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Tillaga gärna kycklingen en dag i förväg och låt marinera över natten, den blir bara godare av att få gosa till sig. Servera den då kall i skivor till salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3068 KJ / 731 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater71.1 g
Protein56.6 g

Testa liknande recept

Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med kanel och madras curry
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkåls- och sellerisallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga