Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtkyckling med krispig sallad och prästostkräm

Ett fräscht och smaskigt recept på kyckling! Krydda kycklingen med en blandning av vitlök, citron, persilja och olja. Rör sedan ihop en kräm av prästost och yoghurt. Servera örtkycklingen och krämen med en krispig grönsallad till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingfiléerna runtom i 1/3 av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter. Kontrollera att klar köttsaft kommer ut genom att skära ett snitt i den tjockaste kycklingdelen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Finriv skalet av citronen och pressa ut 1 msk citronjuice (för 4 port). Blanda vitlök, citronskal, citronjuice, persilja och resten av oljan i en skål.
  4. Skär sellerin i långa strimlor. Skiva tomaterna. Skär eller riv salladen i mindre bitar. Koka under tiden bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skär kycklingen i skivor. Lägg dem i en skål och häll över ört- och citronoljan. Blanda runt och låt marinera minst 5 minuter. Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen och gör ostkrämen.
  6. Prästostkräm: Blanda matyoghurt och riven ost i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera örtkycklingen med grönsakerna, kokt bulgur eller couscous, varma baguetter och prästostkräm.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfri couscous eller quinoa, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Tillaga gärna kycklingen en dag i förväg och låt marinera över natten, den blir bara godare av att få gosa till sig. Servera den då kall i skivor till salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3 msk hackad persilja
  • 4 selleristjälkar
  • 2 tomater
  • 1 romansallad
  • 4 portioner bulgur eller couscous
  • 4 minibaguetter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Prästostkräm
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 75 g riven ost (t ex prästost)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3068 kJ / 731 kCal