Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sötpotatiscurry med räkor och ingefära

Sötpotatiscurry med räkor och ingefära är en snabblagad, smakrik rätt som med bidrag av kokosmjölk, lime och röd currypasta har inslag av både sötma, syrlighet och hetta. Spännande och mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna sötpotatisen. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka ingefäran.
  3. Fräs sötpotatisen och ingefäran i oljan tillsammans med currypasta.
  4. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter under lock. Lägg sedan i räkorna, purjolöken och paprikan och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan direkt med ris och limeklyfta.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1/2 purjolök
  • 300 g sötpotatis
  • 1 röd paprika
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 400 g skalade räkor
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2710 kJ / 648 kCal