Thairäkor med ris och gurksallad
Den här rätten innehåller hetta från röd curry. Är någon i familjen känslig för stark mat kan man minska på currypastan och servera en klick vid bordet för de som vill!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg frysta räkor
4 port ris eller annat gryn
1 purjolök
300 g sötpotatis
1 röd paprika
2 msk färsk ingefära
1 msk neutral rapsolja
3 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1/2 blomkålshuvud
1/2 gurka
1 tsk olja
2 tsk japansk soja
1 lime
salt
nymald svartpeppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2971 KJ / 711 kCal
Fett31.1 g
Kolhydrater72.9 g
Protein30.9 g
Kommentar
Jag har gjort denna rätt många gånger. Favorit hos oss. Ibland tar jag jätteräkor. Jag skippar purjolök tar schalottenlök och låter den fräsa med.
Gulay
2014-06-10