Thairäkor med ris och gurksallad

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Thairäkor med ris och gurksallad

Den här rätten innehåller hetta från röd curry. Är någon i familjen känslig för stark mat kan man minska på currypastan och servera en klick vid bordet för de som vill!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Thairäkor med ris och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg  frysta räkor
4   port ris eller annat gryn
1   purjolök
300 g  sötpotatis
1   röd paprika
2 msk  färsk ingefära
1 msk  neutral rapsolja
3 msk  röd currypasta
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl  vatten
1/2   blomkålshuvud
1/2   gurka
1 tsk  olja
2 tsk  japansk soja
1   lime
salt
nymald svartpeppar
1   kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Är någon i familjen känslig för stark mat kan man minska på currypastan och servera en klick vid bordet för de som vill!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jag har gjort denna rätt många gånger. Favorit hos oss. Ibland tar jag jätteräkor. Jag skippar purjolök tar schalottenlök och låter den fräsa med.

Gulay

2014-06-10

Näringsvärde per portion

Energi2971 KJ / 711 kCal
Fett31.1 g
Kolhydrater72.9 g
Protein30.9 g

Testa liknande recept

Sötpotatiscurry med räkor och ingefära
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig och krämig rotfruktsgryta
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Massamun curry med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Storsjöhyttans rödingsallad
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hot pot med sötpotatis och bönor
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga