Thairäkor med ris och gurksallad

9
1
Thairäkor med ris och gurksallad

Den här rätten innehåller hetta från röd curry. Är någon i familjen känslig för stark mat kan man minska på currypastan och servera en klick vid bordet för de som vill!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Thairäkor med ris och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg frysta räkor
4 port ris eller annat gryn
1 purjolök
300 g sötpotatis
1 röd paprika
2 msk färsk ingefära
1 msk neutral rapsolja
3 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1/2 blomkålshuvud
1/2 gurka
1 tsk olja
2 tsk japansk soja
1 lime
salt
nymald svartpeppar
1 kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Är någon i familjen känslig för stark mat kan man minska på currypastan och servera en klick vid bordet för de som vill!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Gulay

2014-06-10

Jag har gjort denna rätt många gånger. Favorit hos oss. Ibland tar jag jätteräkor. Jag skippar purjolök tar schalottenlök och låter den fräsa med.

Näringsvärde per portion

Energi 2971 KJ / 711 kCal
Fett 31.1 g
Kolhydrater 72.9 g
Protein 30.9 g
Läs mer om näringsvärden