Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötpotatissoppa med citrongräs

Fulländad soppa med sötpotatis, ingefära, citrongräs, kokosmjölk och spiskummin. En kryddstark asiatisk soppa som både doftar och smakar fantastiskt gott. Toppa sötpotatissoppan med hackad röd chilifrukt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar, lägg i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Koka den mjuk. Häll av vattnet.
  2. Skala och riv ingefäran samt kärna ur och finhacka chilin. 
  3. Värm oljan i en gryta. Lägg i ingefära, spiskummin, hälften av chilin och citrongräs. Låt blandningen fräsa i någon minut.
  4. Mixa kryddblandningen och sötpotatisen i en matberedare eller med stavmixer. Kör till ett fint mos och häll tillbaka det i grytan.
  5. Tillsätt grönsaksbuljong, kokosmjölk och brun farin. Rör medan soppan kokar upp och låt koka ett par minuter. 
  6. Smaka av med salt och strö över den sista hackade chilin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk brun farin
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2128 kJ / 509 kCal